Meny Hjelseng Gård høsten 2016


Vi på Hjelseng er så heldig å ha et flott samarbeid med kokkene på Kirkebyfjellet konferansesenter.

De holder til i fjellbygda Meråker, og de benytter seg i stor grad av det naturen og bygda har å tilby av råvarer. Menyen er i stadig skiftende drakt, ut i fra råvaretilgang, og sesong.

Noe av det som serveres er fjellfisk fra både Feren og Finnkoisjøen i Meråker, Tydalsrøye, sjøkreps fra Frøya, rein fra Brandsfjell i Meråker, kortreist lam som har beitet i Kirkebyfjellet, storfe av gamle feraser som Sidet Trønderfe og Urfe på Snåsa. Svin fra Jørgen Baumfelder på Verdal, hvor grisen har blitt foret på blant annet Shitake og Kongeøstersopp, dyrket på gården. Ekstra gode grønnsaker fra Vidar Kvittem, - heløkologisk grønnsaks, melk- og kornbonde på gården Kvittem Vestre. Det serveres oster fra de beste utenlandske produsentene, men det er i dag også mange himmelsk deilige norske oster! Har du hørt om Grinndalen Gårdsysteri? 

Det er ikke tvil om at en hjemmelaget dessert formet med kunnskap og kjærlighet blir god! Sjokolade, marengs, is.....og kanskje med en fermentert overraskelse til?  Valhrona er den ultimate sjokoladen som produseres i Frankrike, er en selvfølge i vårt kjøkken. Og for ikke å glemme bringebæra fra Vikanlandet på Stjørdal. De deiligste bringebær! 

Vi anbefaler gjestene at våre kokker får sette sammen en meny ut fra det beste som sesong -og produsenter har å tilby. Med kunnskap om hvordan de enkelte råvarene skal tilberedes -og ved å kjenne historien til dem, går de løs på oppgaven med kreativitet og iver mot den deiligste smaksopplevelse!



"Sesongens beste» 

Kokken bestemmer menyen ut fra sesongens til enhver tids beste råvarer.

- aperitif ved ankomst - vertskapet ønsker velkommen med orientering om gården "historien og dagens aktiviteter»
- omvisning i hovedbygget og museet dersom det er ønskelig og praktisk mulig i forhold til andre gjester.

Kaffe fra vårt eget Langøra kaffebrenneri


4-retter kr 745,-
3-retters kr 695,- 

Aperitif og kaffe er ink. Drikke forøvrig avregnes etter forbruk

______________

"Fra fjell til kyst»  buffe 

- aperitif ved ankomst - vertskapet ønsker velkommen med orientering om gården "historien og dagens aktiviteter»
- omvisning i hovedbygget og museet dersom det er ønskelig og praktisk mulig i forhold til andre gjester.

God spekemat av gris, rein, lam eller okse (sen, sul)  
Gravet fjellfisk fra Meråkers fine fjellvann (f)
Lettrøkt villkveite fra Trøndelagskysten (f)
Krabbeboller (sk, e, g, so)
Speltsalat med sesongens grønnsaker (g, se)
Salte småpoteter
Løk -og potetomelett (e, m)
Langtidsbakt høyrygg av okse, med pepper og syltet løk
Bakte gulerøtter med bacon og valnøtter (n)
Kyllingvinger fra Ytterøy, med ingefær og vårløk (se, sen, sul, so)                                      

Godt hjemmebakt brød (g, m, n, ses)
Mojo av paprika -og karvesaus
Purreløkmajones (e, sen)   

Oliven
Osterfat, fra kvalitetsprodusenter i både hjem- og utland, med husets glass av hjemmelaget ostegodt til (m, n)


Etter måltidet serveres kaffe fra vårt eget Langøra Kaffebrenneri. 

Om dessert ikke velges følges kaffen av en lokal søtsak fra Fristeriet Landhandel.

Kr 595,- 

Aperitif og kaffe er ink. Drikke forøvrig avregnes etter forbruk

____________________

Dessert  

kr. 75,- pr. pers

Tilslørte bondepiker, eple og vaniljekrem (e, m, g, n)     

Tyttebærmousse med hasselnøttkrokan (e, m, g, n)   

SjokoladeNemesiskake med bringebær (n, m, e, g)        

(Lik dessert velges for alle)

Allergener:

Korn, gluten (g), skalldyr (sk), fisk (f), egg (e), peanøtter (p), soya (so), melk (m), nøtter (n), selleri (se), Sennep (sen), sesamfrø (ses), sufitt (sul), lupin (l) bløtdyr (b).

Vi gjør oppmerksom på at små endringer i meny kan forekomme, grunnet sesong og råvaretilgjengelighet.

Om du har andre ønsker, ta kontakt, da vi selvfølgelig prøver å imøtekomme dine ønsker så godt vi kan.




Syns du likevel det er trygt men en fast meny på forhånd av ditt arrangement, så har vi noen gjennomtenkte -og i aller høyeste grad velsmakende menyer, du kan velge i mellom.



"Behag "  m.m.  

- aperitif ved ankomst - vertskapet ønsker velkommen med orientering om gården "historien og dagens aktiviteter»
- omvisning i hovedbygget og museet dersom det er ønskelig og praktisk mulig i forhold til andre gjester.


Forrett: Jordskokksuppe, brissel og emmer

Hovedrett: Lam "Lello", Cannelinibønner, hvitløk og sherry

Mellomrett: Kvalitetsoster med godt tilbehør

Dessert: Vaniljeterte, bær og marengs

Kaffe fra vårt eget Langøra Kaffebrenneri

4-retter kr 745,-
3-retters kr 695,- (uten ost)
Aperitif og kaffe er ink. Drikke forøvrig avregnes etter forbruk

____________

«Nytelse»  

  - aperitif ved ankomst - vertskapet ønsker velkommen med orientering om gården "historien og dagens aktiviteter»

- omvisning i hovedbygget og museet dersom det er ønskelig og praktisk mulig i forhold til andre gjester.


Forrett: And, rødbeter og rips

Mellomrett: Brosme og blåskjell

Hovedrett: Okse "Brenna". Jordskokk, løk og kantareller

Dessert: Plomme, mandler og karamell

Kaffe fra vårt eget Langøra Kaffebrenneri

4-retter kr 745,-
3-retters kr 695,- (uten forrett eller mellomrett)
Aperitif og kaffe er ink. Drikke forøvrig avregnes etter forbruk

____________________

Middag med drikkepakker

Øl-pakke

Et måltid med 3-retter hvor kokken guider dere gjennom drikke og mat kr 750,- 

+ 4 glass øl = 2 flasker = 185,-

Totalt pr kuvert kr 935,-

Buffe med samme drikketilbud kr 850,-

Vin-pakke

Vinpakke er under utarbeidelse. Tilbud ettersendes.

Alkoholfri pakke

Som et alkoholfritt alternativ anbefaler vi Mikkelhaugs økologiske drikke til maten. Mikkelhaug har mange gode smaker på fine flasker, og vi hjelper deg å sette sammen en drikkepakke som passer kveldens meny.