Ost og spekemat på skifer

Kuvertpris kr 450,-

Hovedrett:
Lokal spekeskinke, morrpølse,
røkt spekepølse av lam,
saltbakt potetspyd med perlepotet fra Frosta Lokale oster med ostegodt Melonsalat og vårt eget flatbrød (melk, rug, hvete, havre)

Dessert:
Skogsbærmousse på grønn mose (melk, pistasjnøtter)

Aperitiff ( cava, prosecco e.l ) serveres mot et tillegg på kr 65,- pr kuvert
Kaffe er inkludert - øvrig drikke avregnes etter forbruk


Meny nr 1

Kuvertpris kr 595,-

Forrett:
Fritert krabbe fra Hitra
Lokal byggrynsrisotto, skogsyre og eplebiter (bygg, selleri)

Hovedrett:
Langtidsstekt lam
Potet Anna, kantarell, ovnsbakte rotgrønnsaker og rødvinsaus (selleri)

Dessert:
Pekan pai, tonkakrem og vår egen softis med multer (hvete, melk, pekannøtter, egg)

Lokale oster før desserten serveres mot et tillegg på kr 95,- pr kuvert 

Aperitiff ( cava, prosecco e.l ) serveres mot et tillegg på kr 65,- pr kuvert Kaffe er inkludert - øvrig drikke avregnes etter forbruk


Meny nr 2

Kuvertpris kr 625,-

Forrett:
Gårdens ost- og spekeskinkekule Fritert søtpotet og urter (melk)

Hovedrett:
Bakt breiflabb med chorizosmør
Potet, spinatkrem, fermenterte gulrøtter og høstens grønnsaker (melk )

Dessert:
Skogsbærmousse på grønn mose (melk, pistasjnøtter)

Lokale oster før desserten serveres mot et tillegg på kr 95,- pr kuvert 

Aperitiff ( cava, prosecco e.l ) serveres mot et tillegg på kr 65,- pr kuvert
Kaffe er inkludert - øvrig drikke avregnes etter forbruk


Meny nr 3

Kuvertpris kr 665,-

Forrett:
Skogsopp consommè (selleri)

Hovedrett:
Ytrefilet av storfe med hasselbackpoteter
Høstens grønnsaker, rødbetpure og rødvinsaus (melk, sennep,sulfit,selleri)

Dessert:
Eplesymphony med hasselnøtt eclair (hvete, smør, melk, hasselnøtter)

Lokale oster før desserten serveres mot et tillegg på kr 95,- pr kuvert

Aperitif (cava, prosecco e.l) serveres mot et tillegg på kr 65,- pr kuvert
Kaffe er inkludert - øvrig drikke avregnes etter forbruk


Meny nr 4

Kjøkkenets sesongmeny og ”kokkens frie tøyler”

Denne menyen er basert på det absolutt
beste vi får tak i av råvarer fra dag til dag, og så lokalt som mulig

”Kokkens frie tøyler” kan bestilles både som 3-, 4- og 5-retters middag
Kuvertpris:
- som 3-retters kr 595,-
- som 4-retters kr 675,-
- som 5-retters kr 755,-

Aperitif (cava, prosecco e.l) serveres mot et tillegg på kr 65,- pr kuvert
Kaffe er inkludert - Øvrig drikke avregnes etter forbruk


Drikke

Hjelseng Gård har alle rettigheter og et godt utvalg av vin, øl og
alkoholfrie alternativer.

Vi kan også tilby drikkepakker, anbefalt av kokken, for de som ønsker det.

Vinpakke

Ved 3-retter, 3 glass
vin tilpasset menyen kr 270,- 2 glass til forr- og hovedrett, samt en dessertvin

Ølpakke

Ved 3-retter
3 sorter øl 0,33l fra vårt eget Stolt Bryggeri tilpasset menyen kr 240,-

Alkoholfritt drikke.

Som et alkoholfritt alternativ anbefaler vi Mikkelhaugs økologiske drikke til maten. Mikkelhaug har mange gode smaker og vi hjelper deg å sette sammen en drikkepakke som passer kveldens meny.


Omvisning

Gårdshistorien og dagens aktiviteter samt omvisning i hovedbygget
og museet følger med dersom det er ønskelig.

For omvisning i kaffebrenneri eller bryggeri, se eget tilbud.


Bestilling

Avbestillingsfrist er 1 uke før arrangementsdato. Avbestilling innenfor denne fristen belastes bestiller med 50% av bestillingsgrunnlag.

Reduksjon i antall senere enn 2 døgn før arrangementsdato belastes bestiller
med 100% av bestillingsgrunnlag.

Vi gjør oppmerksom på at 10-12 gjester er et minimum for bestilling av middag. Ønsker man imidlertid å bestille for mindre grupper, fordeles total kuvertkostnad for 12 på antall gjester. Unntaket er hvis vi allerede har en større gruppe på huset.

Ved bestilling fra 2 eller flere grupper forbeholder vi oss retten til å dekke i tilstøtende lokaler på gården.


Ved bestilling fra flere mindre grupper kan det også være andre gjester i lokalet.