Stjørdalsutstillinger

Mange av tingene vi har på museet er merket med egne navnelapper. Det viser seg at dette stammer fra Stjørdalsutstillinga i 1935. Flere ting fra Hjelseng ble lånt ut og derfor merket med eiers navn. Denne utstillinga i 1935 var den andre i rekken av flere. Den første ble arrangert i 1925 og også da som i 35 var Johan L Fløan en av hovedpersonene bak. Fløan var også en av stifterne av Trøndelag Folkemuseum i 1913, og ble opptatt som medlem i National Geographic Society i 1929. Han drev hjemgården Fløan østre på Fløan til å bli et av Stjørdalens største mønsterbruk, og var også en betydelig skikkelse i lokalsamfunnet. Han var medlem av Nedre Stjørdal og Skatval herredsstyrer i tilsammen 44 år inntil han døde i 1945.

Ved begge disse omtalte utstillingene gikk herredsstyrene i Skatval, Stjørdal, Lånke, Hegra og Meråker sammen om arrangementet. Begge ble lagt til Værnes. Mange kjente personer var med å arrangere. Blant annet var Jon Leirfall formann i hovedstyret for utstillingen i 35, og selveste statsminister Johan Nygaardsvold åpnet arrangementet.

Utstillingen fant sted fra 14. til 22. september 1935. Besøket var svært godt, til tross for at det hele foregikk midt i skuronna. Stjørdalens Blad kunne 14.september rapportere om at ca. 5 000 mennesker skulle ha besøkt utstillingen på lørdagen, mens søndagens besøk ble beregnet til det tredobbelte.

Diplom for behandling av lin

Petrine Hjelseng fikk sølvmedalje og diplom for sin behandling av lin på den første Stjørdalsutstillinga i 1925.